Crna hronika Vijesti

MUP KS-a: Razbojništva i saobraćajne nesreće

U ulici Hamdije Čemerlića u općini Novo Sarajevo u nedjelju, 12. februara, oko 11.45 sati nepoznata osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u trgovinskoj radnji “Adna”, kada je uz prijetnju nožem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O tom razbojništvu obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

PRIJAVLJENO RAZBOJNIŠTVO

U službene prostorije Prve policijske uprave u nedjelju, 12. februara, oko 14.15 sati B.A. iz Sarajeva prijavio je da su J.K. i E.A. iz Sarajeva u subotu oko 21.35 sati u UO “Ašikovac”, ulica Bravadžiluk, u općini Stari Grad, nad njim izvršili krivično djelo razbojništva kada su mu otuđili, uz prijetnju pištoljem, određenu sumu novca, a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, kao i pronalasku izvršilaca.

U 24 SATA 19 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 19 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod djelovanjem alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, a dvije osobe isključene su iz saobraćaja zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Također, jedna osoba isključena je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je jedno vozilo isključeno iz saobraćaja jer nije bilo registrirano, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba