Crna hronika Vijesti

MUP KS-a: Razbojništvo u ”Amko Komercu”

Jedno lice, uz prijetnju pištoljem, izvršilo je u petak oko 20.45 sati u prodavnici TD Marketi “Amko Komerc” d.d., u ulici Kovači broj 41, općina Stari Grad Sarajevo razbojništvo nad uposlenicom K. DŽ., kojom prilikom je otuđena određena suma novca.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i izvršen je uviđaj, a službenici policije preduzimaju potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela, kao i identifikaciji i pronalasku izvršioca.

UHAPŠEN ZBOG POSJEDOVANJA I PRODAJE DROGA

Službenici policije Prve PU lišili su petak u 13.00 sati slobode lice A. S., rođen 1986. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Nakon kriminalističke obrade on je otpušten iz službenih prostorija.

RAZBOJNIŠTVO U PRODAVNICI DP “MARKETI”

Dva nepoznata lica su u petak oko 22.00 sati, u prodavnici DP “Marketi”, u ulici Topal Osman Paše broj 16, općina Novo Sarajevo, uz prijetnju nožem i pištoljem izvršili krivično djelo razbojništva nad uposlenicama M. J. i K. A., kojom prilikom je otuđena određena suma novca.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i izvršen je uviđaj, a službenici policije preduzimaju potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela, kao i identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

PROTIV VOZAČA 341 PREKRŠAJNI NALOG

U toku proteklog dana policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 341 prekršajni nalog, a za lakše prekršaje upozorili 66 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno sedam vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, tri lica bez položenog vozačkog ispita, dva lica zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri neregistrirana vozila.

Fena/Informer.ba