Crna hronika Vijesti

MUP KS-a: Razbojništvo u sportskoj kladionici “Bet Live”

Nepoznata osoba u ponedjeljak oko 20.05 sati u ulici Semira Frašte, općina Novi Grad Sarajevo izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici “Bet Live”. 

NN osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

RAZBOJNIŠTVO U PRODAVNICI “KONZUM”

Jučer oko 20.20 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, tri NN osobe izvršile su  razbojništvo nad radnicama u prodavnici “Konzum”.

Ove osobe su uz upotrebu fizičke snage i prijetnju metalnim predmetom otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

OSUMNJIČEN ZA RAZBOJNIŠTVO

Policijski službenici Prve policijske uprave (PU) jučer su u 15.30 sati slobode lišili E. A. (1985.) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio razbojništvo.

Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni 11. februara oko 21.35 sati u ugostiteljskom objektu  “Ašikovac”, ulica Bravadžiluk, općina Stari Grad Sarajevo, zajedno sa J. K. iz Sarajeva izvršio spomenuto krivično djelo na štetu B. A. iz Sarajeva.

O tom slučaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osumnjičeni je predan u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici rade na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, kao i pronalasku lica J.K..

URUŠAVANJE KROVA NA STADIONU “GRBAVICA”

Jučer oko 09.05 sati obaviještena je Druga PU da je u ulici Zvornička, općina Novo Sarajevo, došlo do urušavanja čelične krovne konstrukcije, dijela zapadne tribine fudbalskog stadiona “Grbavica”.

Povrijeđenih osoba nije bilo, dok je na objektu nastupila materijalna šteta.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak građevinske struke, saopćeno je iz MUP-a KS.