Crna hronika Udarno Vijesti

MUP KS: Četiri maskirane osobe uz prijetnju sjekirom opljačkale ”Konzum”

Četiri maskirane nepoznate osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicama u prodavnici “Konzum” doo Sarajevo u ulici Huseina Đoze, općina Ilidža u nedjelju 26. februara oko 20.25 sati.

Tom prilikom nepoznate osobe su uz prijetnju sjekirom otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

OD MALOLJETNIKA UKRADEN MOBITEL 

U nedjelju 26. februara oko 17.00 sati, u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, dvije nepoznate osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad maloljetnim Č.B. iz Sarajeva. Tom prilikom nepoznate osobe su uz prijetnju nožem od Č.B. otuđile mobilni telefon, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

KOD R.E. U VOZILU PRONAĐENE RUČNE BOMBE

U nedjelju 26. februara oko 03.50 sati, policijski službenici Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo, su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “BMW”, reg. oznake O25-E-357, kojim je upravljao R.E., rođen 1976. u Novom Pazaru, nastanjen u Hadžićima. Prilikom pregleda kod R.E. su pronađene i oduzete dvije ručne bombe. Istog dana u 04.30 sati R.E. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv R.E. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

KOD P.F. NAĐENA RUČNA BOMBA I NOŽ

Policijski službenici III PU su u nedjelju 26. februara u 19.20 sati u ulici Trg solidarnosti, općina Novi Grad Sarajevo, lišili slobode P.F., rođenog 1957. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Od P.F. je oduzeta ručna bomba i jedan nož. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a P.F. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljau rad na dokumentovnaju navedenog krivičnog djela.

KS: 20 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 20 saobraćajnih nezgoda i sve su s materijalnom štetom. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 22 vozača, dvije osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedna osobe zbog upravaljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i jedno neregistrovano motorno vozilo, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

 

Fena/Informer.ba