Crna hronika Udarno Vijesti

MUP KS: Četiri osobe lišene slobode zbog teške krađe

Policijski službenici III PU u nedjelju 25. decembra u 01.45 sati,  lišili su slobode M.V., rođenog 1983. godine u Zrenjaninu, gdje je i nastanjen, O.S., rođenog 1985. u Novom Sadu, K.B., rođenog 1987. u Novom Sadu i B.R., rođenog 1984. u Kumanovu, svi nastanjeni u Novom Sadu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su M.V., O.S., K.B. i B.R. na području Kantona Sarajevo, vršili demontažu i krađu katalizatora auspuha s putničkih motornih vozila marke “citroen”, a potom prodavali na području Srbije. Istog dana M.V., O.S., K.B. i B.R. su uz službeni izvještaj predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

G.N. I N.A. LIŠENI SLOBODE ZBOG TEŠKE KRAĐE

Policijski službenici IV PU u nedjelju 25. decembra u 04.30 sati, lišili su slobode G.N., rođenog 1992. u Konjicu i N.A., rođenog 1990. u Trebinju, oba nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa. G.N. i N.A. su zatečeni na izvršenju krivičnog djela teške krađe u STR “Siri”, ulica Tome Međe, općina Ilidža. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedenih osoba će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

POŽAR NA VOZILIMA U ULICI ZMAJA OD BOSNE

U nedjelju 25. decembra oko 05.35 sati u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, došlo je do požara na putničkom motornom vozilu marke “citroen”, vlasništvo D.L. iz Tuzle, nakon čega se požar proširio i na parkirano putničko motorno vozilo marke “VW golf”, vlasništvo T.T. iz Sarajeva. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajem je konstatirano da je do požara došlo usljed neispravnih elektroinstalacija na vozilu “citroen”. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.

POŽAR NA VOZILU U ULICI KRANJČEVIĆEVA

U nedjelju 25. decemba oko 12.30 sati u ulici Kranjčevićeva, općina Centar Sarajevo, došlo je do požara na putničkom motornom vozilu marke “renault clio”, vlasništvo R.A. iz Sarajeva. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajem je konstatirano da je do požara došlo usljed kratkog spoja na glavnom napojnom kablu. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.

POŽAR NA VOZILU U ULICI HENDEK

U nedjelju 25. decembra oko 20.45 sati u ulici Hendek, općina Stari Grad Sarajevo, došlo je do požara na putničkom motornom vozilu marke “audi 80”, koje koristi B.T. iz Sarajeva. Požar su ugasio vlasnik. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a danas će uviđaj obaviti policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a.

UPOTREBA VATRENOG ORUŽJA U ULICI ENVERA ŠEHOVIĆA

U nedjelju 25. decembra oko 20.45 sati, obaviještena je II PU da je u ulici Envera Šehovića, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba upotrijebila vatreno oružje. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, niti materijalne štete. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvijetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvšioca.

KS: U POSLJEDNJA 24 SATA – 26 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 26 saobraćajnih nezgoda i sve su s materijalnom štetom.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 19 vozača, pet osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri osobe zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, pet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrirana motorna vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

 

Fena/Informer.ba