Crna hronika Vijesti

MUP KS: Lišen slobode zbog više teških krađa

Policijski službenici IV PU u ponedjeljak 26. decembra u 09.30 sati, lišili su slobode H.J., rođenog 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu na području općina Ilidža, počinio više krivičnih djela teške krađe. 

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.J. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti H.J..

A.A. LIŠEN SLOBODE ZBOG TEŠKE KRAĐE 

Policijski službenici III PU u ponedjeljak 26. decembra u 09.45, lišili su slobode A.A., rođenog 1986. nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv A.A. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

IZ FIRME “SELMING” OTUĐENA VEĆA SUMA NOVCA

U ponedjeljak 26. decembra oko 18.40 sati, obaviještena je III PU da je u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo, nepoznata osoba ili više njih izvršila krivično djelo teške krađe u prostorije firme “Selming” d.o.o. Tom prilikom je otuđena veća suma novca. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

M.M. LIŠEN SLOBODE ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA  

Policijski službenici V PU u ponedjeljak 26. decembra u 15.10 sati, lišili su slobode M.M., rođenog 1985. nastanjenog u Visokom, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.M. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U SAOBRAĆAJNOJ NEZGODI POVRIJEĐEN PJEŠAK 

U ponedjeljak 26. decembra oko 13,40 sati, na raskrsnici ulica Safeta Hadžića – Olovska, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom putničko motorno vozilo marke “VW pasat”,reg. oznake 696-A-149, kojim je upravljao J.M., nastanjen u općini Sokolac udarilo je i oborilo na kolovoz pješaka M.A., rođenog 1976. u Bijelom polju, nastanjenog u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura lijevog koljena) zadobio je M.A., a ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM KCU u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

KS: U POSLJEDNJA 24 SATA – 23 SAOBRAĆAJNE NEZGODE 

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 23 saobraćajne nezgode, od toga 21 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a jedna lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno sedam vozača, tri osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, osam osoba zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i sedam neregistrovanih motornih vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

 

Fena/Informer.ba