Crna hronika Vijesti

MUP KS: Lišeni slobode zbog krađe vozila

Policijski službenici Četvrte Policijske uprave (IV PU) u četvrtak 2. februara u 19.30 sati, lišili su slobode N.D. rođenog 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. 

Prilikom pretresa kod N.D. je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu Amfetamin. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a N.D. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Z.A. I Š.A. LIŠENI SLOBODE ZBOG KRAĐE VOZILA 

Policijski službenici III PU u četvrtak 2. februara u 02.45 sati, lišili su slobode Z.A., rođenog 1984. u Sarajevu i Š.A., rođenog 1989. u Višegradu, oba nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su u proteklom periodu počinili više krivičnih djela teških krađa putničkih motonih vozila. Nakon završene kriminalističke obrade, Z.A. i Š.A. su navedenog dana u 15.50 sati, uz službeni izvještaj predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

KS: 26 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA 

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 26 saobraćajnih nezgoda, od toga 25 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, dvije osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba