BiH Crna hronika Udarno Vijesti

MUP KS: Razbojništva, pljačke, saobraćajne nesreće u proteklih 24 sata

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i III PU jučer oko 20.50 sati lišili su slobode P.D., rođen 1978., nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” i člana 52. ZONDINOIM-a, zatim Z.E., rođen 1981., nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnmje da je počinio krivično djelo iz člana 238. KZ F BiH, maloljetnog D.A., rođen 1996., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. KZ F BiH i Z.M., rođena 1954., nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela iz člana 238. i 371. KZ F BiH.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana u ulici Trg sarajevske olimpijade, općina Novi Grad Sarajevo, koji koriste Z.E., Z.M. i maloljetni D.A., pri čemu je pronađeno i oduzeto oko 40 grama materije koja asocira na opojnu drogu heroin, devet paketića s materijom koja asocira na opojnu drogu heroin, digitalna vaga, pribor za prepakivanje droge, dva okvira za automatsku pušku, jedna tromblonska mina, dvadeset dva puščana metka, dva mobilna telefona, određena suma novca, koja potiče od preprodaje droge, oprema za video nadzor, jedna računarska centralna jedinica, dok je kod D.A. pronađen i oduzet jedan mobilni telefon.

Također, izvršen je pretres stana koji koristi P.D. u ulici Trg nezavisnosti, općina Novi Grad Sarajevo i tom prilikom je pronađena i oduzeta jedna automatska puška, pet pištoljskih metaka, oko 160 grama materije koja asocira na opojnu drogu heroin, jedan “joint” sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedan mobilni telefon i lisice za vezivanje.

Nakon završene kriminalnističke obrade, Z.M., P.D. i maloljetni D.A. danas će uz izvještaj biti predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dok će Z.E. biti otpušten iz služebnih prostorija.

IZVRŠENO RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM U PRODAVNICI

Nepoznata osoba je jučer oko 08.55 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, izvršila razbojništvo nad radnicom u prodavnici “DP Merkator”.

Tom prilikom N.N. osoba je uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

B.B. UHAPŠEN ZBOG POSJEDOVANJA DROGE

Policijski službenici III PU jučer oko 12.05 sati u ulici Trg sarajevske olimpijade, općina Novi Grad Sarajevo, lišili su slobode B.B., rođen 1980. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Prilikom pretresa kod njega je pronađen i oduzet jedan paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu heroin.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv B.B. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

TEŠKA KRAĐA

Policijski službenici III PU jučer u 11.45 sati lišili su slobode D.N, rođen 1971. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tešku krađu u skladište firme “Boreas” d.o.o. Kreševo u ulici Halilovići, općina Novi Grad Sarajevo.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a D.N. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

B.E. i V.H. UHAPŠENI ZBOG TEŠKE KRAĐE

Policijski službenici I PU jučer u 14.00 sati lišili su slobode B.E., rođen 1976. u Sarajevu i V.H., rođen 1961. u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su 19. septembra počinili tešku krađu u stan, vlasništvo H.N. u ulici Ismeta Mujezinovića, općina Centar Sarajevo.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.E. i V.H. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

NA ILIDŽI AKTIVIRANA EKSPLOZIVNA NAPRAVA

IV PU obaviještena je jučer oko 20.55 sati da je u dvorištu kuće vlasništvo J.S. iz Sarajeva, ulica Rakovička cesta, općina Ilidža, nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba dok je došlo do oštećenja na kući, kao i na tri parkirana motorna vozila.

TROJE POVRIJEĐENIH U SAOBRAĆAJNOJ NEZGODI

Na kolovozu ulice Džemala Bijedića, općina Ilidža, jučer oko 06.40 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su se sudarila vozila: “vw golf 2”, registarskih oznaka J69-A-770, kojim je upravljao M.A., rođen 1982., nastanjen u Sarajevu, “opel kadet”, registarskih oznaka M80-A-422, kojim je upravljao K.A., rođen 1981., nastanjen u Sarajevu i “vw golf 4”, registarskih oznaka T32-A-416, kojim je upravljao Z.E., rođen 1978., nastnajen u Sarajevu, nakon čega je “vw golf 2” skrenuo u desnu stranu i udario u metalni stub ulične rasvjete.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede je zadobio M.A., a ljekraska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

Lakše tjelesne povrede su zadobili Z.E. i putnik iz “vw golfa 4”, H.A. iz Sarajeva.

U KS-u 28 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 28 saobraćajnih nezgoda, od toga 23 s materijalnom štetom i pet s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a pet lakše povrijeđeno.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena tri vozača, dvije osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri osobe zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Fena/Informer.ba