Crna hronika Udarno Vijesti

MUP KS: Traži se vozač koji je usmrtio pješaka na Ilidži

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo  6. marta u 9.30 obaviješteno je od  ljekara Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” da je 5. marta u 22. 25 sati preminuo D.K., rođen 1929. u Prijepolju, nastanjen u Sarajevu.

Njega je 2. marta oko 13. 30 sati na kolovozu ulice Ustanička, općina Ilidža, udarilo vozilo, najvjerovatnije “opel vektra”, nepoznatih registarskih oznaka, svijetlozelene boje, kojim je upravljao N.N. muškarac dobi između 40 i 50 godina, visok  oko 180 centimetara, svijetlosmeđe kose.

Vozač je  nakon saobraćajne nezgode povrijeđenog pješaka navedenim vozilom prevezao do adrese stanovanja, a zatim se udaljio.

MUPKS-a moli  sve svi građane koji imaju bilo kakvu informaciju u vezi s navedenom saobraćajnom nezgodom da jave na brojeve telefona 122, 033/206-666 i 033/207-777, najbližoj policijskoj stanici ili policajcu na ulici.

O  svemu je obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je naložio da se tijelo preminulog preveze u prosekturu Bare, radi vršenja obdukcije, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba