Izdvojeno Region Udarno Vijesti

MUP Srbije dobio dojavu o pripremi atentata na Tadića, patrijarha Irineja, Dačića i Veljovića

Rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije dobilo je dojavu o pripremi atentata na predsjednika Srbije Borisa Tadića, Njegovu svetost patrijarha srpskog Irineja, ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića i direktora policije Milorada Veljovića.

Saznaje se da je funkcioner MUP-a u petak dobio SMS u kojem se navodi da će za razliku od planiranog atentata u banjalučkoj Sportskoj dvorani “Borik”, novi atentat biti manje spektakularan.

Izvor iz MUP-a rekao je za ovaj list da je poruka upozoravajuća, a ne prijeteća i da je stigla iz mreže jednog od domaćih operatera, te da je shvaćena veoma ozbiljno i da je dio već pokrenute istrage o “Boriku”, gdje je uoči proslave dana Republike Srpske pronađen eksploziv i oružje.

Poruku je uputio neko ko je upućen u dešavanja u podzemlju i do koga su stigle informacije o pripremi atentata“, naveo je izvor i dodao da je informacija primljena veoma ozbiljno i da je policija pojačala mjere opreza.

“Blic” podsjeća da je Željko Milovanović, bivši pripadnik “Crvenih beretki”, zvani “Sjeverni vjetar”, 2006. godine dovođen u vezu sa pripremama atentata na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Dvije godine kasnije Milovanović je uhapšen zbog umiješanosti u ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića.

Srna/Informer.ba