Crna hronika Vijesti

MUP ZDK-a: Kombi pregazio 66-godišnjakinju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je da je na području ovog kantona javni red i mir u četvrtak narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede. 

Na putevima u ZDK-u jučer se dogodilo 17 saobraćajnih nezgoda u kojim je jedna osoba smrtno stradala, a po jedna teže i lakše povrijeđena.

KRALI ŽELJEZNE ODLIVKE IZ CIMOS-a

ZENICA – Službenici Policijske uprave I – Zenica lišili su jučer slobode četiri osobe iz Zenice.
Privođenju u službene prostorije prethodio je pokušaj krađe željeznih odlivaka iz prostorija firme “Cimos”, koja se nalazi u krugu Željezare Zenica. Naknadnom prijavom, ustanovljeno je, da je u posljednjih mjesec dana iz kruga otuđeno oko stotinu odlivaka.
Nakon obavljenog uviđaja u ulici Nikole Tesle, zatečeno je napušteno vozilo ford siera, za koje su prikupljena operativna saznanja da je korišteno prilikom otuđenja navedenih predmeta u firmi “Cimos”.

Sporno vozilo je prevezeno na službeni parking Policijske uprave I Zenica, radi vršenja portrebnih provjera i dokumentovanja krivičnog djela „Krivotvorenje isprave“, a istoga dana, u ulici Trg BiH, od strane službenika uniformisane policije lišeni su slobode: B.S., H.S., K.S. i S.E., svi iz Zenice, zbog osnova sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo.

PROVALNA KRAĐA U UDRUŽENJE PENZIONERA

TEŠANJ – Nepoznati počinilac u periodu od 21. do 23. februara u mjestu Karadaglije, izvršio je tešku krađu u prostorije Udruženja penzionera, odakle je otuđena određena količina elektro kablova, prekidača, utičnica, frižider i dva kreveta.

KOMBI PREGAZIO ŠEZDESETŠESTOGODIŠNJU Z.A.

ZENICA – Jučer oko 08.50 sati u ulici Jalimamov put, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo-kombi mercedes, kojim je upravljao Š.S. i pješak Z.A., rođena 1946. godine iz Zenice, koja je tom prilikom smrtno stradala. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica, koji je naložio određene mjere i radnje u cilju utvđivanja svih bitnih činjenica, okolnosti pod kojim se dogodila ova nezgoda kao i uzroka iste.

U ZAPALJENOM RENAULTU POVRIJEĐEN Š.S.

ZENICA – Na lokalnom putu Zenica – Smetovi jučer je došlo do požara na putničkom motornom vozilu renault (CE HF098), kojim je upravljao Š.J. iz Slovenije. Tom prilikom, saputnik Š.S. zadobio je lakše tjelesne povrede. Vatrogasna jedinica Zenica požar je lokalizirala, a uviđaj su izvršili službenici Policijske uprave I i inspektor za protivpožarnu zaštitu MUP-a ZDK.

 

Fena/Informr.ba