Crna hronika Vijesti

MUP ZDK-a: Priveden zbog prijetnje pištoljem

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je da je na području ovog kantona javni red i mir u utorak narušen u tri slučaja kojom prilikom je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede. 

Na putevima ZDK-a jučer se dogodilo 18 saobraćajnih nezgoda u kojim je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede, a pričinjena je veća materijalna šteta.

K.A. I F.E. ZATEČENI U KRAĐI ARMATURE

ZENICA – Službenici PU I Zenica jučer su u ulici Željezarska, slobode lišili K.A. i F.E., oba iz Zenice, koji su zatečeni u krađi armature iz betonske ograde.

NEZNANAC NAPAO S.M. I N.A.

ZENICA – Nepoznati počinilac jučer je u ulici Trg Alije Izetbegovića izvršio krivično djelo oštećenje tuđe stvari, te nanošenje tjelesnih povreda osobama S.M. i N.A. oboje iz Zenice.

OTUĐEN GOLF

VISOKO – Nepoznati počinilac u noći 13./14. februara u ulici Rašidovića, izvršio je tešku krađu putničkog motornog vozila golf 2 (749-M-639), vlasništvo A.Dž. iz Doboj Istoka, a koje je koristio V.R. iz Visokog.

I.A. PRIVEDEN ZBOG PRIJETNJE PIŠTOLJEM

OLOVO – H.Z. iz Olova jučer je u Policijsku stanicu Olovo prijavio I.A. da je u ulici Branilaca, općina Olovo, ispred marketa “Alma Ras”, prijetilo vatrenim oružjem – pištoljem prema Z.N. Na lice mjesta upućeni su službenici uniformisane policije koji su pronašli I.A., kojom prilikom je isti dobrovoljno predao pištolj marke python – 357, bez metaka u spremniku za metke, te je isti lišen slobode.

U SUDARU LAKŠE POVRIJEĐENA Z.V.

BREZA – Jedna osoba lakše je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jučer na na lokalnom putu Breza – Vardište. U nezgodi su učestvovali golf (T24-E-234), kojim je upravljao L.A. iz Breze i seat (M28-E-676), kojim je upravljala Z.V. iz Vareša, koja je tom prilikom i zadobila lakše tjelesne povrede.

Fena/Informer.ba