Crna hronika Vijesti

MUP ZDK-a: Trojica uhapšena zbog teške krađe

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) saopćilo je da je na području ovog kantona javni red i mir u subotu narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Na putevima u ZDK-a jučer se dogodilo 19 saobraćajnih nezgoda u kojim je jedna osoba zadobila teže, a jedna lakše tjelesne povrede.

TROJKA PRIVEDENA ZBOG TEŠKE KRAĐE

Policijska uprava I Zenica jučer u 3,05 sati obaviještena je da je ulici Augusta Šenoe broj 2, izvršena teška krađa u prodavnicu “Best”. Intervencijom policije u ulici Sarajevska – Bojin Vir, uočeno je vozilo ‘golf’ (T30-M-470), pored kojeg su se nalazili Đ.A. S.T. i M.A. svi iz Travnika. Isti su lišeni slobode i zadržani u prostorijama za zadržavanje PU I. U vozilu su pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela, novac u iznosu 250 KM, ladica i centralna jedinica kase, te dva pajsera i dva para rukavica.

UKRADENE CIGARETA

U noći 02/03. decembra u vremenu od 19 do 6 sati u ulici Bistua Nuova broj 5 izvršena je tešku krađu u kiosk vlasništvo preduzeća „Univerzal”. Ukradena je određena količina cigareta.

IZ HOTELA OTUĐENA KAMERA

U noći 02/03. decembra iz  hotela “Visoko” ukradena je video kamera.

TEŽE POVRIJEĐEN U SUDARU

T.F. iz Doboja teže je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M-4 u mjestu Kraševo. Sdarili su se  ‘golf’ A5 (355-M-733) kojim je upravljao G.A. iz Teslića i ‘fiat uno’ (J45-K-065) kojim je upravljao T.F. iz Doboja, koji je tom prilikom i zadobio teže tjelesne povrede.

 

Fena/Informer.ba