Crna hronika Vijesti

MUP ZDK: Masovna tuča u ugostiteljskom objektu ”INN”

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je da je na području ovog kantona javni red i mir u nedjelju narušen u deset slučajeva u kojim su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

OTUĐENA TORBICA VLASNIŠTVO K.I.

ZENICA – Nepoznati počinilac jučer je u u ulici Bulevar Kulina bana izvršio krađu torbice, vlasništvo K.I. u kojoj se nalazio novčanik s ličnom kartom, novcem i bankovnom karticom.

OTUĐEN AUTOKASETOFON IZ VOZILA T.I.

ZENICA – Nepoznati počinilac u noći 25./26. februara u ulici Bistua Nuova, izvršio je tešku krađu u putničko motorno vozilo fiat punto (943-T-569), vlasništvo T.I. iz kojeg je otuđen CD autokasetofon.

MASOVNA TUČA U OBJEKTU „INN“

TEŠANJ . U noći 25./26. februara u mjestu Jelah, u ugostiteljskom objektu „INN”, vlasništvo B.E., došlo je do međusobne tuče između osoba: B.E., B.N. i B.A., svi Doboj Jug, s jedne strane i G.A., J.A., D.Dž. i H.N., svi iz Tešnja, s druge strane. Tom prilikom, lakše tjelesne povrede zadobile su sve osobe, izuzev H.N., te je pričinjena materijalna šteta na inventaru navedenog objekta. Izvršen je uviđaj od istražitelja Policijske stanice Tešanj, dok su navedene osobe, osim B.E. koje je zadržano na liječenju u Općoj bolnici Tešanj, lišene slobode i zadržane u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad njima zavedena kriminalistička obrada.

KRAĐA IZ KUĆE A.S.

USORA – Nepoznati počinilac u periodu od 15. do 26. februara u mjestu Žabljak, izvršio je tešku krađu u kuću, vlasništvo A.S. iz koje je otuđena određena količina predmeta.

OTUĐEN NOVČANIK VLASNIŠTVO J.S.

OLOVO – Nepoznati počinilac jučer je u mjestu Olovske Luke, izvršio krađu novčanika, vlasništvo J.S. u kojem se nalazila određena količina novca, lična dokumenta i dvije bankovne kartice.

TEŽE POVRIJEĐEN PJEŠAK

TEŠANJ – Jedna osoba teže je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jučer na lokalnom putu u mjestu Raduša. U nezgodi su učestvovali motocikl – skuter „dragster“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao K.M. iz Tešnja i pješak S.I. iz Tešnja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede.

 

Fena/Informer.ba