Izdvojeno Svijet Udarno Vijesti

Muškarac iz BiH pronađen izboden na Malti

Nikolas Gera (26), porijeklom iz BiH, ubijen je tokom navodnog pokušaja provale u stan porodice Zamit, u gradu Sliema, na Malti.

Tom prilikom smrtno je stradao i Dankan Zamit (32), vlasnik stana, koji je baš kao i Gera imao višestruke ubode u predjelu stomaka.

Iz malteške policija saopštili su da još ne znaju sve okolnosti ovog događaja i naglasili da je sve okruženo misterijom, jer nije poznato ko je prvi potegnuo nož, kao ni to da li su se dvojica stradalih poznavali odranije.

Ono što se zna jeste da je Gera, oko sedam časova ujutro, provalio u stan te da je nenadano naišao na Zamita. Potonji, koji je bio vlasnik kompanije “uPhotoMalta”, ali i zet jednog od najbogatijih ljudi Malte, sa suprugom i tromjesečnim blizancima živio je u luksuznom penthausu “Falkon haus”. Njegova supruga Kler je kćerka poznatog građevinskog preduzetnika Anglua Čureba, a ujedno je i vlasnica hotela “Palace Hotel”.

Policija je, navodno, kao motiv provale isključila pljačku, što cijeli incident čini još misterioznijim. U saopštenju policije navedeno je i da je Zamit zadobio deset, a Gera pet uboda u stomak te da je, kako bi se razjasnila cijela situacija, naređena autopsija oba tijela.

Stanovnici “Falkon hausa” šokirani su događajem u njihovom komšiluku, posebno što su Zamitovi, kako su kazali, bili predivan par, koji je u novogodišnjoj noći organizovao zabavu za svoje prijatelje. Jedan od komšija je kazao da su ga probudili plač i vriska Zamitove majke, negdje oko osam sati ujutro.

“To je nevjerovatna tragedija. Zamit je bio divna osoba i očigledno je poginuo pokušavajući da zaštiti svoju porodicu”, dodao je on.

Inače, policija je ispitala i sve stanovnike zgrade u Ulici Blanš Huber, gdje je Gera godinama stanovao. Ta ulica se nalazi u neposrednoj blizini “Falkon hausa”, i policija pokušava da ustanovi da li su se Zamit i Gera poznavali odranije. Tanja Gera, majka Nikolasa Gere, u nevjerici je primila vijest o stradanju svog sina.

“Niki je bio moja beba i još ne mogu da prihvatim to što se desilo”, rekla je ona, opisujući svog sina kao mirnu i rezervisanu osobu.

Dodala je da ne zna da li su se njen sin i Zamit poznavali.

“Ali, moj sin jednostavno nije bio osoba koja bi na nekoga potegla nož”, poručila je ona i dodala da je njen sin tokom dočeka Nove godine radio u restoranu, a da je zatim sa prijateljima otišao na piće u lokalni pab.

 

Nezavisne/Informer.ba