BiH Crna hronika Udarno Vijesti

Muškarac spriječen u namjeri da se zapali ispred zgrade OHR-a

red zgrade OHR-a u Sarajevu jutros je došlo do incidenta kada se jedan muškarac pokušao zapaliti, ali su ga u njegovoj namjeri na vrijeme spriječili policajci, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.

Četrdesetdevetogodišnji muškarac je pred ulaz u zgradu OHR-a došao oko 10 časova, a u rukama je imao kanister benzina i upaljač.

Policajci i vatrogasci koji su izašli na intervenciju uspjeli su da od muškarca oduzmu benzin i upaljač, te spriječe incident.

Muškarac M.G. (1963.) koji se jutros pokušao zapaliti ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, oko 10.30 je primljen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje mu je dijagnostikovana blaga iritacija kože, s obzirom na to da se polio benzinom.

Kako je Feni rekla portparol KCUS-a Biljana Jandrić, M.G. je najprije primljen na Kliniku urgentne medicine, a nakon toga upućen na Kliniku za dermatovenerologiju zbog kožne iritacije.

S obzirom na to da se radilo o pokušaju samoubistva samozapaljenjem, M.G. je nakon pregleda na spomenutoj klinici upućen na Psihijatrijsku kliniku KCUS-a.

Nezavisne/Informer.ba