Izdvojeno Region Udarno Vijesti

Muž sa ženinog telefona namamio udvarača pa ga pretukao

Beogradska policija riješila je slučaj koji bi mogao poslužiti kao ideja za filmski scenario. Poslije kraće istrage, uhapsila je Radišu Stojanovića (54), njegovog sina Momčila Aćimovića (37) i Danijela Pendovskog (18), sva trojica iz prigradskog naselja Borča, sumnjičeći ih da su prošle subote uveče, u blizini tržnog centa “Metro” u Krnjači, oteli, a zatim i pretukli Dragana N. (28) i Vladimira S. (48) iz Beograda.

Na mjestu sastanka udvarača su ubacili u gepek automobila

Zaplet ove priče koja je prerasla u razbojništvo mogao bi se sažeti u samo jednu riječ – ljubomora. Međutim, sticaj okolnosti dodao je raspletu nekoliko nesvakidašnjih momenata koji su triler iz beogradskog predgrađa učinili zanimljivijim.

Dragan N. je slao poruke i zakazivao sastanke supruzi Radiše Stojanovića, iako je nikada nije vidio, Radiša je reagovao ljubomorno i policija je to u međuvremenu razjasnila, ali sada traga i za još dvojicom saučesnika uhapšene trojke.

Početak priče je na dan kada je Dragan N. dobio broj mobilnog telefona od jedne djevojke, ali je, upisujući ga, po svemu sudeći, permutovao cifre. Tako je, umjesto da poruke mobilnim telefonom šalje djevojci koja mu se dopala, on SMS sasvim slučajno upućivao na broj telefona supruge Radiše Stojanovića.

Istraga je silom prilika morala da bude indiskretna, pa je utvrđeno kako je Dragan N. tim porukama pozivao da se sastanu i vide, uvjeren da piše djevojci koja mu je dala broj telefona. Zbunjena supruga Radiše Stojanovića se požalila svom mužu da joj neko sa nepoznatog broja mobilnog telefona šalje poruke i zakazuje sastanke.

”Osumnjičeni Stojanović je tada uzeo mobilni telefon od supruge i počeo da se dopisuje s „udvaračem”. Prepiska je potrajala, da bi mu na kraju zakazao i sastanak za subotu uveče” – kaže sagovornik „Blica” upućen u istragu.

U međuvremenu, osumnjičeni Stojanović je pozvao pojačanje – rođake i prijatelje, da krenu s njim da bi se obračunao s udvaračem. Na drugoj strani, Dragan N. je svom prijatelju Vladimiru S. rekao da „ima sastanak sa jednom ženskom” i zamolio da ga odveze u Krnjaču, gdje je bio zakazan saastanak. Vladimir je pristao da učini prijatelju, ne razmišljajući.

”Međutim, kada su stigli na mesto na kome je mladić navodno trebalo da se nađe s prijateljicom, naišla su dva automobila. U BMW-u su bili Stojanović, Aćimović i Pendovski, a u „audiju” još dvojica njihovih prijatelja. Istrčali su iz automobila i motkama počeli da razbijaju stakla i retrovizor vozila u kome su bili Dragan N. i Vladimir S. Nakon toga su njih dvojicu izvukli iz automobila i počeli da ih udaraju i šutiraju. Potom su jednog stavili u gepek BMW-a, a drugog u gepek „audija” i odvezli ih u šumu kod nasipa iza Krnjače. Tamo su nastavili da ih tuku” – objašnjava sagovornik “Blica” iz policije.

Osumnjičeni su nekoliko sati fizički maltretirali Dragana N. i njegovog prijatelja Vladimira S. Pretučenog Vladimira su ostavi na nasipu, a Dragana ponovo stavili u gepek i odvezli, a zatim su ga pustili. Vladimir S. je pozvao policiju i ispričao šta se desilo njemu i prijatelju, nakon čega je prevezen u bolnicu. Dragan N. se u nedjelju pojavio u policiji, a i njemu i Vladimiru S. je zbog brojnih povreda pomoć ukazana u Urgentnom centru.

Policija je ubrzo rasvjetlila motiv napada, razjasnila cijeli slučaj i uhapsila osumnjičene Stojanovića, Aćimovića i Pendovskog. Međutim, i dalje se traga za dvojicom njihovih saučesnika iz “audija”, a svi oni se terete za pritivpravno lišenje slobode i nasilničko ponašanje.

Kako saznajemo, osumnjičeni su na saslušanju priznali da su oteli i tukli Dragana N. i Vladimira S. i detaljno opisali šta se sve dešavalo. Nađena je i motka kojom su prebli mladića i njegovog prijatelja, razbili stakla i retrovizor automobila.

Kako „Blic” saznaje, osumnjičeni Radiša Stojanović je vlasnik otpada sekundarnih sirovina, a mladi Pendovski je radio kod njega. Momčilo Aćimović je sin osumnjičenog Stojanovića i radi u jednoj firmi za obezbjeđenje. Osumnjičeni koji su u bjekstvu s uhapšenima su povezani poslovno. Stojanović, Aćimović i njihovi saučesnici koji su u bjekstvu odranije su poznati policiji, dok osumnjičeni Pendovski do sada nije privođen.

 

Informer.ba