Crna hronika Udarno Vijesti

Na cestama u Bihaću i B.Krupi troje poginulih

Tri osobe izgubile su živote u dvije saobraćajne nesreće koje su se dogodile u subotu poslije podne u Krajini.

Na magistralnom putu M-14 Bosanska Krupa – Bosanski Novi, u naselju Podvran, u 18.30 sati u teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo je Vehbija Đulić, direktor poljoprivredne zadruge “Trgozad” iz Bužima.

Intervenirali vatrogasci

Nesreća se najvjerovatnije desila kada je automobil “vento” ljubljanskih registarskih oznaka kojim je upravljao Armen Hafizović iz Jezerskog kod Bosanske Krupe pretjecao traktor i direktno se sudario s “golfom” u kojem su bili supružnici Vehbija i Zejna Đulić.

Zbog siline udara morali su intervenirati i vatrogasci iz Bosanske Krupe koji su specijalnim alatima uspjeli izvući supružnike iz smrskanog “golfa”. Na putu do Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću Vehbija Đulić je podlegao, dok se njegova supruga i dalje nalazi u teškom stanju. Vozač “venta” lakše je povrijeđen u ovom udesu.

Obustava saobraćaja na magistralnom putu zbog uviđaja i istrage trajala je do 23 sata.

Teško povrijeđeni

Nešto poslije, u 23.45 sati, u bihaćkom naselju Jasika u saobraćajnoj nesreći poginuli su Mirsad Okić (36) i Samir Muranović, obojica iz Mutnika kod Cazina.

Teške tjelesne ozljede  zadobio je M. Dž. (19) iz Cazina, a lakše Š. D. (20) i S. K. (20) iz Bihaća, te A. M. (28) i E. O. (20) iz Mutnika. U ovom sudaru učestvovala su tri vozila, “opel kadett” u kojem je bi nastradali Okić, “opel kadett” kojim je upravljao teško povrijeđeni M. Dž. iz Cazina i “dacia” za čijim upravljačem je bila B. P. (47) iz Gospića, nastanjena u Zemunu.Prenosi Dnevni avaz.

Nastradali Okić podlegao je na licu mjesta, a Muranović u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću.

Informer.ba