Svijet Udarno Vijesti

Na doživotni zatvor osuđen terorista koji je htio ubiti Zlatana Ibrahimovića!

Osuđenik na doživotni zatvorPeter Mangs planirao je atentat na švedskog fudbalera Zlatana Ibrahimovića, javlja Anadolu Agency (AA).

Mangs je optužen da je u periodu od 2003. do 2010. godine ubio dvije osobe. Između ostalog, u optužnici je navedeno i kako je planirao ubistvo nekoliko osoba, od kojih je jedna i Ibrahimović, kao i da se bavio ucjenom.

Meta njegovih napada bili su migranti. Prilikom oružanih napada Mangs je birao regije u Malmou, glavnom gradu Švedske, u kojima pretežno žive migranti. Ovi događaji izazvali su veliku zabrinutost u ovom gradu.

Mangs je 2009. godine vidio Ibrahimovićev automobil parkiran na ulici, te je otišao kući po pištolj, ali kad se vratio auta nije bilo.

Ibrahimović je porijeklom sa Balkana i zbog toga je trebao postati Mangsova meta. Mangs je smatrao da švedski mediji aktuelnog igrača Paris Saint-Germaina (PSG) previše “ukivaju u zvijezde”. Mangs je uhapšen 2010. godine.

Prilikom hapšenja u njegovoj kući, pronađeno je i vatreno oružje koje je koristio u ubistvima. Dokazano je da je Mangs nije neuračunljiv, tako je konačno 2013. godine osuđen na doživotni zatvor.

 

Informer.ba