Crna hronika Udarno Vijesti

Na sudu se suočili Dragan Paravinja i njegova žrtva

Nešto prije 13 sati Dragan Paravinja doveden je u sud na Sokocu. Je li bio uračunljiv kada je u ljeto 2002. godine pokušao silovati S.G. u mjestu Dvorišta, skrenuvši s ceste prema Jahorini kamo je trebao odvesti stopericu, pokušat će utvrditi neuropsihijatar.

Psihijatrica Zorica Lazarević za Paravinju je rekla da su njegove intelektualne sposobnosti na razini gornjeg prosjeka, da je patološki lažljivac, agresivan i bez osjećajakrivice i kajanja. Istaknula je da je sposoban za praćenje suđenje.

Da se vještači duševno zdravlje i stepen uračunjljivosti Dragana Paravinje u vrijeme događaja te u vrijeme suđenja zatražila je na prošlosedmičnom ročištu Paravinjin advokat po službenoj dužnosti Milana Borovčanin Bulić.

Na sudu na Sokocu osim neuropsihijatra danas se pojavila i Paravinjina žrtva S.G. Malo poslije 13 sati ona je počela svjedočiti, a javnost je isključena iz tog dijela rasprave. Sutkinja Branka Malović odobrila je njihovo suočenje.

Danas 27-godišnjakinja ispričala  medijima da se s Paravinjom na Jahorini hrvala gotovo pola sata, ali da ga je u na kraju uspjela spriječiti u nakani da je siluje.

Paravinja je nakon toga jednostavno odustao te ju je i odvezao do Jahorine.

Moguće je da presuda za pokušaj silovanja 2002. bude donesena danas.

 

Net.hr/Informer.ba