BiH Izdvojeno Vijesti

Načelnik Doboja se izvinio zbog skrnavljenja mezarja u Memićima

Načelnik Općine Doboj Obren Petrović, danas se u Tuzli sastao sa predstavnicima Udruženja nestalih Zvorničana kako bi se izvinio i iskazao svoje žaljenje zbog prošlonedjeljnih izgreda grupe navijača fudbalskog kluba „Sloga“ iz Doboja , koji su skrnavili šehidsko mezarje u Memićima.

Doboj je probosanski, multietnički grad i ovo što se dogodilo najmanje je trebalo Doboju. Održali smo sastanak u „Slogi“ i ustanovili propuste koji su učinjeni. Moja želja je da kažem ljudima iz Zvornika da ovo što je uradila grupa navijača nije slika Doboja niti njegovih stanovnika. Mi želimo suživot i mir na cijelom prostoru BiH i kao načelnik sam osjećao potrebu da se sastanem sa predstavnicima udruženja i da im to kažem. Pogođen sam informacijom da je na mezarju u Memićima ukopano preko 600 žrtava i da se još traga za više od 500“, kazao je načelnik Petrović poručujući da izgrednici imaju svoja imena i prezimena i da za svoje ponašanje trebaju odgovarati pred zakonom.

Načelnik Doboja, Udruženju nestalih Zvorničana danas je obećao novčanu pomoć od 15.000 maraka za izgradnju Memorijalnog centra u sklopu mezarja  Memići.

Inače, sastanku sa predstavnicima Udruženja nestalih Zvorničana prisustvovali su i potpredsjednik RS-a Enes Suljkanović i delegat u Vijeću naroda RS-a Fadil Banjanović na čiju inicijativu je i došlo do današnjeg sastanka. Prenosi Dnevni avaz.

 

Avaz/Informer.ba