Svijet Udarno Vijesti

Nađeni tragovi kokaina u kosi kapetana Concordia

Advokati koji zastupaju preživjele putnike nasukanog broda “Costa Concordia” tvrde da su tragovi kokaina pronađeni u uzorku kapetanove kose, što bi moglo da ukaže da je on koristio drogu.

Iako dosad izvršene analize ne dokazuju prisustvo kokaina u Sketinovom tijelu, unutar vlakana dlake niti u njegovom urinu, tragovi ove droge su pronađeni u uzorcima njegove kose i u kesici u kojoj su se ti uzorci nalazili, saopštila je danas italijanska grupa za zaštitu potrošača “Kodakons”, a prenio AP.

Grupa “Kodakons”, koja sumnja u vjerodostojnost uzoraka, zatražila je od tužilaca koji vode istragu o kapetanu Frančesku Sketinu da nalože ponavljanje testa, a takođe zahtijeva da se sprovede analiza DNK kako bi se potvrdilo da uzorci pripadaju Sketinu, dodaje se u saopštenju.

Ni tužioci ni Sketinov pravni zastupnik nisu bili dostupni za komentar, navodi AP.

Kapetan Frančesko Sketino nalazi se u kućnom pritvoru, a prijeti mu dugogodišnja zatvorska kazna ako bude proglašen krivim za izazivanje brodoloma, višestruko ubistvo i prijevremeno napuštanje broda.

U trenutku kada se brod nasukao na stijene, 13. januara kod ostrva Djiljo, na njemu je bilo 4.229 putnika i članova posade.

Tijela 15 osoba, od ukupno 32 koje su nastradale u brodolomu “Kosta konkordije”, još nisu pronađena.

 

Agencije/Informer.ba