Region Udarno Vijesti

Nađeno mrtvo tijelo nestale meksikanke

Zakopano tijelo mlađe ženske osobe pronađeno je danas u Park-šumi Marjan u Splitu, a najvjerovatnije je riječ o tijelu misteriozno nestale 31-godišnje državljanke Meksika, objavili su danas hrvatski mediji.

Načelnik sektora kriminalističke policije splitsko-dalmatinske policije Ante Matković rekao je na konferenciji za novinare da predmeti koji su pronađeni nedaleko od mjesta pronalaska tijela upućuju na ubistvo.

Selena Margarit Graciano Macedo je nestala prije četiri dana na brdu Marjan pošto je prethodno tokom popodneva tamo šetala sa bratom od kojeg se u jednom trenutku odvojila.

Pošto se nije vratila u hostel u Splitu u kojem su bili smješteni, brat ju je prvo sam tražio, a potom je slučaj prijavio vlasniku hostela koji je alarmirao policiju. Splitska policija i Gorska služba spašavanja tri dana su intenzivno tragali za njom.

Policija nije željela da otkriva detalje pronalaska ženskog tijela za koje se pretpostavlja da pripada nestaloj Meksikanki, ali su novinarima podijelili njenu fotografiju koja je snimljena na Marjanu odmah poslije njenog nestanka, te su pozvali da im se jave oni koji su vidjeli djevojku na Marjanu ili su je možda fotografisali.

Hrvatski mediji pišu da je nedaleko od mjesta na kojem je pronađeno žensko tijelo prethodnih dana pronađeno nekoliko predmeta, poput šešira, japanki, krvavog noža i fotoaparata nestale Meksikanke.

Na mjestu pronalaska tijela traje uviđaj, a u toku su i informativni
razgovori s više osoba, među kojima je i brat nestale Meksikanke.

 

Informer.ba