Svijet Udarno Vijesti

Najavljivala smrt satima: Ubila se nakon 144 poruke na internetu

U rasponu od šest sati osamnaestogodišnja Ashley Billasano iz Rosenberga, SAD, putem Twittera je opisala noćnu moru zlostavljanja i prisilne prostitucije kroz koju je morala godinama prolaziti. A onda je, kao što je i najavila u tim kratkim porukama koje je pratilo oko 500 ljudi, počinila samoubistvo gušenjem, javlja Fox News .

Na svom Twitter profilu, na kojem su poruke koje je slala sada izbrisane, opisala je kako je učiteljima i detektivima opisala zlostavljanja kroz koja je prolazila.

Čekala je sedmicama na odgovor policije, a kada ga je dobila, pala je u očaj.

Policija, rekli su joj preko telefona, nije imala dovoljno dokaza da optuži osobe koje, kako je tvrdila, su od njenog života napravile noćnu moru.

”Tada sam se promijenila. Više me ništa nije interesovalo, a ljudi koje sam sretala mi nisu ni dali razlog’‘ – opisala je trenutak kada se konačno predala očaju.

”Voljela bi čuti što imate za reći, ali mene više neće biti”– nastavila je.

Jednom je već, navela je, pokušala samoubistvo, a sada se za njega htjela što bolje pripremiti.

”Pokušaj broj dva. Nadam se da će mi ovaj put upaliti” – bila je njena posljednja poruka.

Policija je nakon nemilog događaja krenula u istragu, što uključuje pregled 144 poruke koje je Ashley poslala prije samoubistva, prenosi Jutarnji list.

Detalje njenog samoubistva ne želi otkriti kako ne bi potakli slične slučajeve, ali navode kako je tehniku samoubistva otkrila na istom mjestu gdje je ostavila svoje posljednje riječi – na internetu.

 

Informer.ba