Politika Vijesti

Najoštrije osude napada na Ambasadu SAD-a

„Najoštrije osuđujem teroristički napad na Ambasadu SAD u BiH.
Od nadležnih organa očekujem hitnu i efikasnu istragu o ovom bezumnom činu. Izražavam podršku američkom ambasadoru Patricku Moonu i osoblju Ambasade SAD u BiH.

Amerika je dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine. Američka vlada i narod bili su uz nas u najtežim trenucima u historiji i niko nema pravo ugrožavati prijateljske odnose naše dvije zemlje“, navodi se u saopćenju koje je, povodom terorističkog napada na Američku ambasadu, uputio član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

NIKŠIĆ OSUDIO NAPAD NA AMBASADU SAD U SARAJEVU

Najoštrije osuđujemo napad na zgradu ambasade Sjedinjenih Američkih Država i nedužne građane Sarajeva. Ovaj čin smatramo napadom na mir u Bosni i Hercegovini.

Sjedinjene Američke Države pokazale su nebrojeno puta do sada da su prijatelj Bosne i Hercegovine i Vlada Federacije Bosne i Hercegovine uvjerena je da ovakav kukavički potez ne može ugroziti naše prijateljske odnose, kao i veze između građana BiH i SAD-a.

Izražavamo spremnost da pomognemo i pružimo svaku vrstu podrške Ambasadi SAD. Vlada Federacije BiH preduzeće mjere u okviru svojih nadležnosti, kako bi se ovaj slučaj istražio i do kraja rasvijetlio, izjavio je premijer FBiH Nermin Nikšić, reagirajući na današnju pucnjavu u Sarajevu, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Fena/Informer.ba