Crna hronika Udarno Vijesti

Nakaš: Zdravstveno stanje radnika Ambasade SAD stabilno

Zdravstveno stanje radnika obezbjeđenja Ambasade SAD u Sarajevu, koji je juče ranjen prilikom napada na zgradu ambasade, je stabilno, potvrdio je Srni Bakir Nakaš, direktor Opšte bolnice ”Abdulah Nakaš” .

Operacija je uspješno završena, pacijent je noć proveo mirno, ima blage bolove u zglobovima i nije životno ugrožen”, rekao je Nakaš, dodavši da je o eventualnim posljedicama koje mogu da ostanu još rano govoriti, jer se radi o prostrelnoj rani oba skočna zgloba.

Vehabija Mevlid Jašarević pucao je juče popodne iz kalašnjikova na Ambasadu SAD u Sarajevu i pri tome ranio radnika na obezbjeđenju američke Ambasade, koji je operisan i trenutno je van životne opasnosti.

Pripadnici Sipe su ranili Jašarevića iz snajpera i razoružali ga, nakon čega je prebačen u bolnicu gdje mu je pružena ljekarska pomoć i trenutno se nalazi pod jakim policijskim nadzorom.

Jašarević, koji je tokom jučerašnjeg terorističkog napada bio naoružan i sa dvije ručne bombe, kao pripadnik vehabijskog pokreta boravio je u Gornjoj Maoči u vrijeme policijske akcije u februaru prošle godine. On je 30. novembra 2010. godine uhapšen u Novom Pazaru, jer je bio potencijalna prijetnja stranim ambasadorima koji su posjetili taj grad.

 

Srna/Informer.ba