BiH Udarno Vijesti

Nakon dobijanja koverte s metkom: Osude prijetnji upućenih ministru Emiru Suljagiću

Prijetnje koje su ječer upućene ministru obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Emiru Suljagiću osudili su mnogi politički subjekti u BiH.

Predsjednik Socijaldemokratske unije BiH Nemin Pećanac rekao je da policija treba da što prije riješi ovaj i slične slučajeve.

“Iako se u nekim stvarima ne slažem s politikom ministra Suljagića i njegove partije, oštro osuđujem ove prijetnje. Policija mora brzo djelovati u ovakvim situacijama, jer ako se one ne riješe na vrijeme otvara se prostor za razne špekulacije“, smatra Pećanac.

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić ističe da ova zadnja prijetnja predstavlja nastavak višemjesečnog pritiska na ministra Suljagića koji je radeći svoj posao dirnuo u “osinje gnijezdo”.

“Ovo treba da bude alarm cijelom sistemu i nadam se da su nadležni organi prijetnju shvatili najozbiljnije te da će počinioci biti što prije otkriveni”, dodaje Mašić.

I portparlol HDZ-a BiH Mišo Relota osudio je prijetnju ministru Suljagiću i istakao da se nada da će nadležne institucije otkriti pozadinu slučaja i kazniti počinioce.

Podsjetimo, Ministru obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Emiru Suljagiću jučer je na kućnu adresu dostavljena koverta u kojoj je bio neispaljeni pištolski metak kalibra 7,62 milimetra i prijeteća poruka u kojoj, između ostalog, piše: “Ostavi se Allaha dž.š. i njegove vjere. Stići će te vjernička ruka”.

Policija radi na rasvjetljavanju ovog događaja.

 

Fena/Informer.ba