Svijet Udarno Vijesti

Podrška Švedskoj televiziji: “Beli orlovi” iz Štokholma žele promijeniti “sliku o Srbima”

Mi smo se okupili da branimo istinu, kaže Arnim Hadžić osnivač grupe “SVT širi laži o Srebrenici”

Nakon objavljivanja i drugog filma na SVT, kojim se negira genocid u BiH i predstavlja Sarajevo kao leglo terorista i nakon mirnih protesta građana Bosne i Hercegovine u Štokholmu, Malmeu i Geteborgu, na društvenoj mreži “Facebook” osnovana je grupa podrške Švedskoj televiziji.

Grupu je osnovao Goran Popov, predsjednik Košarkaškog kluba “Beli orlovi” iz Štokholma. Popov u izjavi za RTRS objavljenoj 5. septembra kaže da žele prikupiti što veći broj članova kako bi izvršili pritisak na švedske političare da mijenjaju sliku o Srbima.

Armin Hadžić jedan od osnivača grupe “SVT širi laži o Srebrenici – reaguj”, nije nimalo uznemiren tom činjenicom.

Mi smo se okupili da branimo istinu koja je na našoj strani. Mnoge presude međunarodnih i domaćih sudova su jasan dokaz da je to tako, pa i ova danas izrečena Momčilu Perišiću. Nama nije cilj da imamo što više članova, mogli smo ih dosad imati trideset hiljada, mi smo fokusirani na argumentovane diskusije i prezentiranje svega švedskim medijima“, kaže Hadžić.

Hadžić se želio na kraju zahvaliti “Dnevnom avazu” na podršci. Ujedno je još izrazio čuđenje nad člankom u našoj novini u kojem je pročitao da zamjenica šefa bh. diplomatije, Ana Trišić-Babić, traži da se pozove na odgovornost prvi sekretar ambasade BiH u Štokholmu, Alma Vražalica, zbog prisustva na mirnom protestu.

Mi bismo bili ogorčeni da je naša ambasada ignorirala ovaj događaj i s tim preko jedanaest hiljada Bosanaca i naših itomišljenika“, kaže Armin Hadžić.

Ujedno me čudi da gospođa Babić isto ne traži za Mirjanu Stolicu, koja je drugi sekretar, a koja prema pisanju RTRS daje podršku srpskoj grupi. To su očito dupli aršini, ali smo to od gospođe Trišić-Babić navikli, zaključio je Hadžić.

 

Informer.ba