Crna hronika Vijesti

Nakon ubistva policajac pušten na slobodu

Granični policajac Vojin Savić (23) iz Drvara, koji je osumnjičen da je 13. marta ubio 17-godišnju Žanu Stojčić pušten je na slobodu, potvrdio je Srni predsjednik Kantonalnog suda u Livnu Nedim Begić.

Begić je rekao da zamjenik glavnog kantonalnog tužioca Nevenka Ćorić nije tražila da Saviću bude produžen pritvor u kojem je proveo tri mjeseca.

On je istakao da mu nije jasno zbog čega Saviću nije produžen pritvor, jer je riječ o krivičnom djelu ubistva maloljetnice od službenog lica za koje je predviđena dugogodišnja zatvorska kazna.

Vojin Savić, koji je bio u vezi sa Žanom Stojčić, osumnjičen je da je u noći između 12. na 13. marta nasilno ušao u kuću u kojoj je sama živjela. Nakon kraće žestoke svađe Savić je iz službenog pištolja pucao  Stojčićevoj u stomak. Djevojka je preminula u vozilu Hitne pomoći na putu do Kantonalne bolnice u Livnu.

Savić se u početku branio da mu je 17- godišnjakinja otela pištolj i da je pucala u sebe, ali je daljom istragom utvrđeno da je riječ o ubistvu čiji je motiv ljubomora, jer je Stojčićeva navodno ostavila Savića, koji je kobne noći ušao u njenu kuću i zatekao je sa drugim mladićem.

Vojin Savić bio je službenik Granične policije BiH u Terenskoj kancelariji “Zapad” na graničnom prelazu Strmica u opštini Bosansko Grahovo.

Žana Stojčić bila je učenica trećeg razreda drvarske Gimnazije.

 

Srna/Informer.ba