Region Udarno Vijesti

Napad na Srbe u Splitu: Slavili Svetog Savu pa se našli na udaru bijesnih navijača zbog poraza Hrvata u Beogradu

U petak navečer došlo je do incidenta u prostorijama Vijeća srpske nacionalne manjine u Splitu, na Mažuranićevom šetalištu, gdje su, nakon svečane večere na kojoj se zabavljalo 20-ak ljudi, upala dvojica muškaraca s kapuljačama na glavama te počela provocirati zbog pobjede srpske rukometne reprezentacije nad hrvatsko.

 

“Dobiše vaši”, primjetili su napadači, nakon čega su nogom udarili u stol sa kojeg su pali računalo, telefon, printer…

U tom trenutku u prostorijama Vijeća su se nalazila trojica muškaraca – 33-godišnji Predrag B., 64-godišnji Dušan S. te 49-godišnji Rajko G. koji su pokušali primiriti nepozvane goste, no tada su se u cijelu priču uključila još dvojica muškaraca iz obližnjeg kafića te je sve završilo fizičkim obračunom s Predragom B. na ulici ispred prostorija Vijeća, piše Slobodna Dalmacija.

Iako je povod napada očito bilo nezadovoljstvo napadača rezultatom rukometne utakmice između Hrvatske i Srbije, te večeri, kažu svjedoci događaja, u prostorijama Vijeća srpske nacionalne manjine utakmica se uopće nije pratila, već je okupljeno društvo slavilo blagdan Svetog Save te rođendane dvojice svojih članova.

Policija je više od sat vremena vršila uviđaj na mjesto događaja, no napadači nisu uhvaćeni, a pretpostavlja se da se radi o “ekipi iz kvarta”.

 

Informer.ba