Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Napadnut advokat Senad Kreho bivši branitelj Zijada Turkovića

Sarajevski advokat Senad Kreho, koji je svojevremeno branio Zijada Turkovića, napadnut je u ugostiteljskom objektu “Pravda”, u Radićevoj ulici u Sarajevu, u blizini zgrade Suda.

Krehu je sinoć u 21.05 časova prišlo nepoznato lice i udarilo ga pištoljem u potiljak, nanijevši mu duboku posjekotinu, zbog koje je advokat zatražio pomoć u bolnici Koševo.

Nakon ljekarske intervencije, Kreho je pušten kući.

Advokat je izjavio da ne poznaje napadača i da je siguran da nije riječ o nezadovoljnom klijentu.

Sarajevski mediji prenose spekulacije da bi se napad mogao dovesti u vezu sa kriminalnom grupom Zijada Turkovića, s obzirom na to da se Kreho u februaru povukao iz tog slučaja kao Turkovićev branilac.

Zijad Turković sa još devet lica optužen je za ubistva, pokušaj ubistva, šverc droge, iznude i pljačku 2,5 miliona KM iz Kargo centra Aerodroma Sarajevo.

Otužnica tereti Turkovića da je od početka 2005. do septembra prošle godine organizovao i rukovodio grupom čiji je cilj bio neovlašten promet heroina i kokaina, ali i koja je zajedničkim djelovanjem organizovala, pripremila i pokušala da ubije drugo lica na svirep i podmukao način, te je eksplozijom izazvala opštu opasnost za život i imovinu većeg obima.

 

Srna/Informer.ba