Region Udarno Vijesti

Nastavlja se suđenje odbjeglom narkobosu: Šarić švercovao sa dvije i pol tone kokaina

Suđenje optuženima za šverc više od dvije i po tone kokaina iz Latinske Amerike na čelu sa odbjeglim Darkom Šarićem nastavlja se izvođenjem dokaza, piše Federalna.ba

Krijumčarenje je spriječeno 15. oktobra 2009. zajedničkom akcijom tajnih službi američke Agencije za borbu protiv narkotika, srpske Bezbjednosno-informativne agencije i policije Urugvaja, u čijoj je luci na brodu otkrivena pošiljka sa drogom.

Darko Šarić, Goran Soković i još petorica optuženih su u bjekstvu pa im se sudi u odsustvu. Ostali optuženi, koji su na optuženičkoj klupi, njih ukupno 11, negirali su krivicu. U Crnoj Gori sudi se Šarićevom mlađem bratu Dušku zbog optužbi za trgovinu drogom.

Prije nekoliko dana u crnogorskom opozicionom listu Dan objavljena je priča listinzima  koji ukazuju na to da je Darko Šarić, bio u kontaktu s više državnih funkcionera, biznismena i službenika sigurnosnih agencija Crne Gore. Narko-bos Šarić je, prema ovim dokumentima, bio u  kontaktu, između ostalih, i s aktuelnim premijerom Igorom Lukšićem te šefom diplomatije Milanom Roćenom. Ovi razgovori vođeni su 2008. godine.

 

Informer.ba