Crna hronika Udarno Vijesti

Navijačima Sarajeva 3 godine i 11 mjeseci zatvora

Zbog nereda uoči utakmice Široki–Sarajevo, odigrane 4. oktobra 2009. godine, deset navijača FK Sarajevo proglašeni su danas krivima, te osuđeni na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 3 godine i 11 mjeseci. Jedan navijač Sarajeva oslobođen je optužbi.

Podsjećanja radi, tokom navijačkih nereda u Širokom Brijegu ubijen je Vedran Puljić, navijač FK Sarajevo.

“Optuženici Edin Turkić, Aldin Popara, Zlatan Gačić, Vedad Zubetljak, Mirza Šiljković, Mirza Sokolović, Adis Ahmetagić, Zlatan Husić, Muhamed Grbo i Edin Memić, krivi su!”, saopćio je predsjednik Općinskog suda u Širokom Brijegu Franjo Ravlija.

Navijače Sarajeva optužnica tereti za ugrožavanje ljudi i imovine tokom navijačkih sukoba u Širokom Brijegu. Faruk Džanko oslobođen je optužbi dok su ostali osuđeni na zatvorske kazne u trajanju od 3 do 10 mjeseci.

Advokat jednog od navijača Sarajeva, Zlatana Gačića najavio je žalbu na spomenutu presudu suda u Širokom Brijegu.

“Ja sam šokiran presudom. Nije postojao nijedan dokaz da je moj klijent bio u Širokom taj dan”, izjavio je Nermin Dizdar, advokat Zlatana Gačića, javlja “StarMo.ba”.

Završen je prvi proces vezan uz navijačke nerede u kojima je život izgubio 24-godišnji navijač FK Sarajevo Vedran Puljić. Za njegovo ubistvo tereti se Oliver Knezović, koji se nalazi u bijegu u Hrvatskoj.

Postupak se vodi i protiv sudskih policajaca Kantonalnog suda u Širokom Brijegu, koje se tereti za Knezovićevo oslobađanje, te protiv jednog navijača Širokoga Brijega.

 

Informer.ba