BiH Udarno Vijesti

Neizvjesno da li će u ponoć biti započet štrajk GRAS-a!?

Nakon pet sati razgovora u zgradi Vlade , predstavnici sindikata GRAS-a i Vlade KS  dogovorili su da se sutra održi vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo na kojoj bi se razmatralo stanje i problemi oko GRAS-a.

„Načelno smo dali saglasnost da se sutra održi vanredna sjednica Vlade sa jedinom tačkom dnevnog reda – stanje u javnom gradskom prijevozu , odnosno preduzeću GRAS“, naglasio je za TVSA Amir Muminović, zamjenik predsjednika sindikata GRAS-a.

Amir Muminović, predstavnik sinidkata GRAS-a nakon sastanka je za TVSA izjavio kako je djelimično zadovoljan pregovorima, ali da ne može reći da li će doći ili ne do blokade javnog gradskog prijevoza. Kako je istakao , odluku o tome donosi cjelokupan sindikat ovog preduzeća.

”Ne mogu potvrditi niti demantovati odluku o tome da li će štrajk radnika GRAS-a najavljen za ponoć biti i održan ili prolongiran”, rekao je za TVSA Amir Muminović.

Definitvna odluka o otme da li će štrajk započeti u ponoć očekuje se za nekih sat vremena.

Na sastanku sa predstavnicima Vlade dogovoreno je također da se održi i tematska sjednica Skupštine Kantona Sarajevo i dogovore mjere za poboljšanje stanja u ovoj firmi. .
Nova vanredna sjednica Vlade KS bit će održana sutra, a nakon toga bi ponovo se trebali o svemu očitovati sinidkati GRAS-a, prenosi TVSA .

Informer.ba