Region Udarno Vijesti

Nenad Čanak: U Srbiji sve počinje sličiti na ona zla vremena iz 90-tih godina

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak na svom je Twitteru objavio ocjenu da Srbija sve više počinje sličiti na onu Srbiju iz devedesetih godina. ‘Sve počinje sličiti na ona zla vremena‘, napisao je Čanak.

Sve počinje sličiti na ona zla vremena. Glumci i pisci se prozivaju, čvrstorukaški popovi drže pomene nevinim žrtvama okruženi ikonografijom osrbljivanja i pravovjerja, batinaše nitko ne uspijeva identificirati“, naveo je vojvođanski političar na svom Twitter profilu.

Također, ocijenio je da aktualnoj ruskoj administraciji “jako treba da zacementira pozicije” u Srbiji. “Rusija će gaziti svim silama po tvrdoj nacionalističko-mitomanskoj liniji uz pomoć pravoslavne crkve i u Rusiji i u Srbiji“, napisao je Čanak, koji smatra da će se u sljedećih nekoliko mjeseci “raditi na satjerivanju cijele zemlje na patriotski smjer” – po propagandnim receptima iz devedesetih godina.

Ocijenio je i da Srbija ne može nikoga uvjeriti da se promijenila te da u zemlji nije bilo suočavanja sa stvarnošću.

Inače, opaska da se glumci i pisci prozivaju odnosi se na nedavni slučaj oko Andreja Nikolaidisa, zbog čijeg se teksta ”Šminkanje političkog monstruma” na portalu Analitika digla prava prašina. Nikolaidis je o Republici Srpskoj napisao da je riječ o “dijelu projekta srpske nacionalističke elite” te da se u RS “ne brani kršćanstvo, nego hipokrizija i zločin kao temelj zapadne civilizacije“, što je izazvalo srbijansku vladu da uputi prosvjednu notu Crnoj Gori.

Danas.hr/Informer.ba