Politika Vijesti

Nermin Nikšić: Ne razmišljamo o rekonstrukciji Vlade FBiH

Federalni premijer Nermin Nikšić izjavio je danas Feni da u Vladi FBiH ne razmišljaju o njenoj eventualnoj rekonstrukciji, već da rade najbolje i najčasnije što mogu.

Odgovarajući na sve učestalije zahtjeve za rekonstrukcijom, posebno od čelnih ljudi HDZBiH, Nikšić je poručio da je u političkoj utakmici uvijek dozvoljeno da oni koji nisu zadovoljni iskazuju svoje želje i zahtjeve.

Ono što želim reći kada je u pitanju Vlada Federacije BiH i politička platforma na osnovu koje je formirana Vlada, mi ne razmišljamo o tome, kazao je.

Po njegovim riječima, logično je da Vlada nije ta koja će odlučivati o svojoj sudbini. Parlamentarna većina uvijek može postaviti pitanje nepovjerenja Vladi i eventualno izglasati nepovjerenje.

Ali mi ne razmišljano ni o kakvoj rekonstrukciji. Mi radimo svoj posao najbolje što znamo i možemo i ne opterećujemo se tim stvarima. Kad vidite da pozivi dolaze od političke partije koja je u ovom trenutku u opozciji, a uvijek je bila na vlasti, jasno je zašto to potenciraju, pa čak i zašto insistiraju na tome da postoje određeni dogovori i na taj način pokušavaju malo dezavuirati javnost i unijeti nemir unutar parlamentarne većine i vladajuće koalicije, naveo je Nikšić.

Naglasio je da je njihovo pravo da o tome pričaju i da mogu pokrenuti takvu inicijativu u Parlamentu.

Što se Vlade tiče, mi o tome ne razmišljamo. Mi smo fokusirani na to da ono što radimo, uradimo najbolje i najčasnije što možemo, kazao je federalni premijer Nermin Nikšić.

 

Fena/Informer.ba