BiH Udarno Vijesti

Nesiba Huskić, koja je preživjela udes pa napad nožem: Strah me je izaći na ulicu

Nesiba Huskić (70) iz Gračanice, koja je u samo šest dana preživjela udar automobila i napad nožem, kaže da je poslije svega strah izaći iz kuće.

“Ne znam zašto su me napali, jer nisu imali nikakav povod. Policajci su mi rekli da su uhvaćeni, a jedan od napadača je, valjda, rekao kako su me namjeravali opljačkati. Međutim, nisam imala ništa u rukama pa me je jedan od njih u huji ubo nožem“, kaže Huskićeva.

Nju je prošlog ponedjeljka, dok je išla u posjetu sestri, na pješačkom prelazu udario automobil za čijim je volanom bio Sead Omerbegović, federalni poslanik i nekadašnji ministar MUP-a TK.

“Namjeravala sam preći ulicu na obilježenom mjestu, ali me je udario automobil. Samo se sjećam škripe guma i da sam se probudila u bolničkom krevetu“, priča Huskićeva.

Kaže da osjeća bolove u glavi, desnoj ruci i desnoj nozi. Dok hoda, kaže, gubi ravnotežu i ima drhtavicu.

“Pet dana sam bila u bolnici nakon saobraćajne nesreće. U subotu poslijepodne ljekari su me otpustili, a ja sam sa sestrom otišla na mjesto nesreće kako bih joj prepričala ono čega se sjećam”, govori ona.

 

U trenucima dok je sestri prepričavala ono što se dogodilo u ponedjeljak, njoj se približio maloljetnik koji ju je upitao koliko ima godina.

“Samo sam mu rekla da imam dovoljno”, govori ona.

Dodaje da je odmah nakon toga osjetila bol u leđima.

“Pomislila sam da me je udario, pa pobjegao. No, osjetila sam toplinu u donjem dijelu leđa, tako da sam rekla sestri da pogleda o čemu je riječ. Ona mi je rekla da krvarim, a potom pozvala policiju i ljekare”, pojasnila je Huskićeva.

Potom je ponovo vraćena u UKC Tuzla. Kaže kako je izgubila dosta krvi, te da je vidno potresena.

Tuzlanski policajci su ubrzo nakon napada uhapsili S.F. (16) iz Tuzle. S njim u društvu bili su E.B. (16) i H.B. (19). Nakon kriminalističke obrade, S.F. je predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva, koje je predložilo Općinskom sudu mjeru jednomjesečnog pritvora.

 

Nezavisne/Informer.ba