Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Nestala djevojka se javila policiji: Ne želi se vratiti kući, otac joj želi sreću

Nesretno zaljubljena djevojka Amira Šukalić (18) iz Kulen-Vakufa, koja je u petak pobjegla od kuće zbog prijetnje oca Amira da će je odvesti na ginekološki pregled, jučer se javila u Policijsku upravu u Bihaću i kazala da se ne želi vratiti kući.

Susret s ocem

Samo nekoliko minuta prije nje u PU Bihać javio se i njen otac Amir koji je bio zabrinut za svoju 18-godišnju kćerku, koja se posljednjih sedmica drastično promijenila zbog, kako kaže Šukalić, lude zaljubljenosti u oženjenog 25-godišnjeg Alena, za kojeg pretpostavlja da je s Amirom imao odnose.

 

” Kada sam izlazio iz Policijske stanice, sreo sam je i pitao da li je dobro i je li se udala. Ona mi je kazala da nije stupila u brak, ali i da se ne želi vratiti kući. Ja sam joj poželio sreću i objasnio da je ona punoljetna i da treba znati šta radi. Važno mi je samo da znam da je živa i zdrava” – kazao je Amir koji, osim Amire, ima još dvije maloljetne curice iz prvog i jednu djevojčicu iz drugog braka.

Loša situacija

Amira se, kako saznajemo, smjestila u dom svoje školske prijateljice u Bihaću, gdje namjerava neko vrijeme i ostati. Prijateljicama se požalila na situaciji u kući, kazavši kako je maćeha i otac tuku i maltretiraju, na šta je otac Amir kazao da nikad nije digao ruku na nju.

Podsjećamo, osamnaestogodišnja Amira je s dvije godine mlađom sestrom u petak oko 11.30 sati izašla iz kuće s namjerom da ode na nastavu u Mašinsko-saobraćajnoj mješovitoj školi u Bihaću i tada više nije željela živjeti u kući s maćehom, koja je u brak s njenim ocem dovela sada 11-godišnju kćerku.

Napisala stihove

Nezadovoljna ljubavnim životom, Amira je na svom zidu Facebook profila napisala poruku sljedećeg sadržaja: “Posljednju snagu skupljam, ulažem veliki trud, ove ti stihove pišem jer više nemam kud, u ruci čaša drhti, u oku suza sja, zar nikad nećeš shvatiti da te volim ja.”

 

Dnevniavaz.ba/Informer.ba