Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Nesvakidašnja tuča u Sarajevu: Staricu udarila šipkom po glavi

Sedamdesetšestogodišnja Stana Čekić-Fedčešin teško je povrijeđena prilikom tuče s godinu dana starijom komšinicom Ramizom Prljača u sarajevskom naselju Koševsko brdo, saopšteno je jučer iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Tuča starica desila se u ponedjeljak oko 18.30 u zgradi u Ulici Muhameda Hadžijahića u sarajevskom naselju Koševsko brdo.

Nekoliko sati nakon tuče, u kojoj je Čekić-Fedčešinova zadobila teške povrede i krvarenje u mozgu, policajci su uhapsili njenu komšinicu Ramizom Prljača.

“Stana Čekić-Fedčešin je sve vrijeme bila svjesna i komunikativna. Imala je povredu ramena i glave i vidni hematom na glavi. CT je utvrdio krvarnje u mozgu koje nije veliko, ali je zadržana na Odjeljenju neurohirurgije na posmatranju. Gospođa je u ponedjeljak navečer željela samoinicijativno napustiti bolnicu, ali su je ljekari nekako odgovorili“, rečeno je u Uredu za odnose s javnošću Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Uzrok ove nesvakidašnje tuče dvije starice je provjera odžaka u zgradi na Koševskom brdu. Stana, koja je predsjednik Kućnog savjeta u zgradi, kod svoje komšinice je došla da provjeri odžak, ali je Ramiza Prljača nije pustila u kuću jer je Stana, navodno, bila pijana.

Ramizu su nakon saslušanja pustili iz policije, a za “Nezavisne” je izjavila da komšinicu nije htjela jako udariti.

“I ranije je sa njom bilo problema, ali nadam se da će ozdraviti”, kazala je ona i ispričala svoju verziju događaja.

“Došla je da vidi odžak, a ja joj kažem: ‘Ne ulazi mi Stano, pjana si’. Onda je ona odgurnula vrata i stavila nogu da ne mogu zatvoriti. Rekla sam joj da ću zvati policiju, a ona kaže: ‘Ma j…š policiju’. Zvala sam pomoć, ali nikoga nije bilo. Tu smo se malo gombale. Onda sam uzela željeznu šipku koju držim pored vrata zbog lopova i udarila je kroz odškrinuta vrata”, kazala je Ramiza Prljača.

 

Nezavisne/Informer.ba