Region Udarno Vijesti

Neumjesna šala: Roditelji prodaju kćerkicu jer ne mogu vratiti kredit u francima

Na internet oglasniku njuškalo.hr roditelji iz Viškova pokraj Rijeke objavili su da zbog dugova prodaju kćerkicu staru 22 mjeseca. Radi se o neumijesnoj šali roditelja u finansijskim poteškoćama, koji zbog rasta rate kredita u švicarskim francima ne mogu vraćati novac koji duguju banci. “Cijena” djeteta je 164.380 švicarskih franaka, ali, kako su roditelji naveli, nije fiksna, jer takva nije ni njihova kamatna stopa.

Veliki broj hrvatskih građana našao se u dužničkom ropstvu zbog rasta švicarskog franka u odnosu na kunu.

U potpisu oglasa stoji “tata i mama, Viškovo”, a ovo je, valjda, nihov odgovor na finansijske teškoće.

Pročitajte dio oglasa:

Prodajem veselu i dražesnu mlađu kćer, stara 22 mjeseca, koja se uistinu pravim imenom zove Franka (ironije li velike). Razlog prodaje – problemi sa stambenim kreditom u švicarskim francima (CHF) koji mogu zaprijetiti deložacijom dvjema obiteljima, našoj obitelji i obitelji suprugovih roditelja (2 hipoteke).

Budući da imamo dvije kćeri (starija je rođena 11/2007. godine, tadašnji tečaj CHF/kn = 4,40), supruga i ja odlučili smo barem jednoj kćeri omogućiti normalan život.

Nadamo se da će Franka doći u dobre ruke te da će igrom slučaja i ona imati lijep život. Prednost dajemo kupcima iz Njemačke, skandinavskih zemalja, Australije, Kanade i državljanima ostalih pravno i ekonomski uređenih država koji ne žive niti planiraju živjeti u jadnoj, korumpiranoj i nepravednoj Hrvatskoj u kojoj jedino bankarski sustav ostvaruje profit i visoku dobit.

Franka, rođena 10/2009. godine (tadašnji tečaj CHF/kn = 4,77), poželjno, pametno, razigrano, ponekad i nemirno dijete, voli jesti i spavati, a primjećujemo da voli i putovanja, ali kako za putovanja nema novaca jako je zadovoljna i s običnim izletima u prirodu. Radoznala, prekrasno drži olovku u ruci i voli šarati po papiru, rukama, nogama, zidovima i namještaju. Rijetko bolesna, dobro se nosi s prehladama, a kao veliki plus navodimo da je preboljela vodene kozice. Jako skromna, bez problema nosi tenisice i sandale od starije sestre i ne žali se kada ljeti hoda bosa). Nije jako vezano uz roditelje jer njeni visokoobrazovani roditelji rade od jutra do mraka, pa će prilagodba na novu obitelj biti vrlo jednostavna. Na radiju joj puštamo samo stranu glazbu, pa vjerujemo da već zna pričati 3-4 strana jezika.

Dijete možete pogledati samo neradnim danima na Viškovu pored Rijeke, a osim švicarskih franaka primamo i eure i kune.

 

Dnevniavaz.ba/Informer.ba