Region Udarno Vijesti

Slovenci uhapsili pa pustili monstruma iz Srbije: U 17. godini naložio ubistvo troje ljudi

Danas 35-godišnji Aleksandar Žlender već 18 godina u slovenskoj Bistrici, kod Maribora, živi normalnim životom, a 1993. godine organizirao je, kako piše Blic, jedan od najmonstruoznijih zločina u Srbiji.

Sa samo 17 godina sa svojim prijateljem švercovao je benzin, a u istoj je dobi isplanirao i pljačku vlasnika robne kuće Nebojše Salatića. No, te kobne noći, kada su se u stanu bogataša nalazili Žlender i njegov prijatelj, Salatić je došao kući s djevojkom te nećakom Milanom. Prema izjavama svjedoka, Žlender nije puno razmišljao unatoč mladosti. “Ubij ih odmah svo troje, mrtva usta ne govore”, naredio je prijatelju koji je to i učinio. Žlender je hodajući pored njihovih mrtvih tijela iz stana odnio nekolicinu stvari, no plijena od 200 hiljada maraka, koliko je očekivao, nije bilo.

Žlender je zatim pobjegao u Sloveniju, a Blic ekskluzivno saznaje kako je prošlog petka, iako je potjernica na snazi još od 1995. godine, uhapšen te priveden kod istražnog sudije koji ga je nakon saslušanja pustio jer ima slovensko državljanstvo koje ga štiti od izručenja.

 

Informer.ba