Svijet Udarno Vijesti

Nije znala da je trudna, porodila se u rijeci pa bebu odnijela voda

Dvadesetogodišnja djevojka iz Švicarske izazvala je ovih dana veliku pažnju lokalnih medija, zbog činjenice da se porodila a nije ni znala da je u drugom stanju.

Djevojka, koju su u javnosti označili kao Sonja T. rekla je kako ni ona ni njen dečko nisu bili svjesni njene trudnoće.

”Uvijek sam imala malo veći stomak. Nekoliko mjeseci prije porođaja sam osjećala bolove, ali nisam otišla kod ljekara jer nisam znala da sam trudna” rekla je ova prodavačica iz gradića Egivil. Rekla je kako ju je u julu jednog dana jako zabolio stomak, pa je otišla da se prošeta pored rijeke Eme.

”Kada sam shvatila da se porađam, ušla sam u rijeku. Rodila sam bebu u vodi. Bila sam potpuno iznenađena. Kada sam vidjela da je beba plava i mrtva, presjekla sam pupčanu vrpcu nožem koji sam imala kod sebe. Bebu sam stavila na kamen pored sebe kako bih mogla da se operem. Dijete je onda odnijela voda’‘ priča Sonja i dodaje da nije bila tužna jer nije ni znala da je trudna, a bebi nije dala ime.

Bebino tijelo je u rijeci, nekoliko kilometara dalje kod brane u mjestu Flumental našao Štefan Afolter (38), a djevojka je pritvorena na jedan dan zbog provjere DNK.

Utvrđeno je da neće odgovarati za ubistvo jer joj je sin rođen mrtav, a rekla je da se njen dečko ne ljuti zbog ovoga i da su i dalje zajedno.

Informer.ba