Izdvojeno Politika Vijesti

Nikšić: Nadam se da problemi unutar SDA neće uticati na platformu

Premijer Federacije BiH (FBiH) Nermin Nikšić izrazio je nadu da unutarstranački problemi koje ima SDA neće poljuljati stabilnost ni parlamentarne većine ni platformu.

Nemam namjeru da se petljam i puno osvrćem na to, sve dok platforma stabilno funkcioniše u Parlamentu, dok ministri u Vladi funkcionišu kao tim. Nadam se da će oni riješiti te svoje unutrašnje probleme“, rekao je Nikšić.

Prema njegovim riječima, Vlada FBiH sa Federalnim zavodom PIO/MIO radi na procjeni realnih mogućnosti rješavanja pitanja vladinog duga prema zavodu i penzonerima.

U ovom trenutku nije realno da to riješimo odmah sad, odnosno do kraja godine, a šta će se dešavati u idućoj godini i u kojem obimu ćemo to rješavati, vidjećemo“, rekao je federalni premijer za “Dnevni avaz”.

On kaže da je moguće da će rezultati rada kadrova koje je nova vlada postavila na čelne pozicije javnih preduzeća, u nardzorne i upravne odbore, pokazati da su te odluke bile pogrešne, te izražava uvjerenje da su na te pozicije “došli stručni i kompetentni ljudi“.

 

Srna/Informer.ba