BiH Udarno Vijesti

Nisam kriv, u Banja Luci su me pretukli i iznudili izjavu

Dragan Paravinja pred sudom u Sokcu izjasnio se kako nije kriv.

Paravinja je rekao kako je izjava o krivnji iznuđena jer je u Banja Luci pretučen. Rekao je kako za silovanje 2002. godine u Sarajevu nije kriv.

Pred sud u Sokocu Dragan Paravinja, kojega Hrvatska tereti za pokušaj silovanja i teško ubistvo 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić, izašao je u 13 sati, prenosi agencija VLM.

Bh. pravosuđe ga tereti i za pokušaj silovanja iz 2002. godine, uz još pet silovanja koja je Paravinja navodno počinio između 1999. i 2002. godine dok je živio u Sarajevu. Optužnica je podignuta 2005. godine, a kad su pravosudna tijela ustanovila da se Paravinja nikada neće pojaviti na sudu raspisana je potjernicu, a ona je i razlog zašto ga sada drže u pritvoru.

Sud u Sokocu saslušao je Paravinju o optužbama žene koja ga tereti da ju je pokušao silovati još 2002. godine.

Kao i Antoniju Bilić, povezao ju je automobilom, zaustavio vozilo i počeo je dirati po intimnim dijelovima. Kako se žena prepustila nesreći i nije pružala otpor, Paravinja je odustao od silovanja jer nije mogao postići erekciju.

Kako se saznaje, tek nakon okončanja postupka koji se vodi protiv njega na sudu u Sokocu, može se govoiti o izručenju Hrvatskoj.

 

Informer.ba