BiH Udarno Vijesti

Ništa od staze za Formulu 1 kod Banjaluke

Predsjednik Sportskog auto-moto saveza Republike Srpske Pero Maksimović izjavio je da ga je informacija o izgradnji piste za takmičenje Formule jedan i Moto gran iznenadila, naglasivši da je takvo nešto preambiciozno.

“Takva jedna vijest je prošla mimo mene, a onda možete misliti kako je sve to ozbiljno”, rekao je Maksimović novinarima u Banjaluci.

On je rekao da je to lijepo zamišljena ideja, ali da je preambiciozna i dodao da će biti dodatnih rekonstrukcija i uređenja na autostazi u Zalužanima.

Maksimović je istakao da staza ima uslova da se na njoj održavaju i trke evropskog ranga, na čemu će se raditi u dogledno vrijeme.

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović izjavio je da  su grad Banjaluka i opština Laktaši dogovorili  da sinhronizovano sačine regulacioni plan prema kojem bi se radila rekonstrukcija postojeće autostaze u Zalužanima, kompleksa sportskog aerodroma, dok bi se dio kompleksa bivšeg vojnog objekta iskoristio za neke druge sadržaje.

On je rekao da se najozbiljnije računa,  u dogovoru sa Vladom RS, da se regulacionim planom definiše novi sajamski kompleks, jer Banjaluka, koja je ušla u porodicu evropskih sajamskih gradova, sada ne raspolaže kapacitetima da zadovolji svoje potrebe.

“Idealno mjesto po mišljenju mnogih ljudi jeste da sajamski kompleks koji je pored budućeg autoputa komunikacijski dobro vezan, s obziorom da se radi o ogromnom kompleksu vidjećemo šta će pokazati regulacioni plan“, rekao je Davidović i dodao da su u pitanju kapitalni projekti, te da još uvijek nema viđenja koliko bi sve to koštalo.

Agencija Beta objavila je juče informaciju prema kojoj Banjaluka planira da za 20 miliona evra izgradi sajamski kompleks, u okviru kojeg bi bila i pista za takmičenje Formule jedan i Moto gran prija.

 

Srna/Informer.ba