Region Udarno Vijesti

VIDEO: Labinski investitor besplatno siromašnima daje stanove

Željko Duić odlučio je potpuno besplatno podijeliti stanove koje ne može prodati. Oko neadekvatnih priključaka vode na sudu vodi četverogodišnju bitku. Zbog birokratskih zavrzlama propala je prodaja, ali ne i mogućnost njihovog korištenja.

Svako jutro ribar Tulio namješta jastuke, popravlja pokrivač i odlazi u ribolov. I sve to ne bi bilo ništa čudno da stan u kojem živi nije potpuno besplatan.

‘Gospodin Duić je došao i jednostavno mi dao ključeve od stana, bez ikakve naknade’, kazao je Tulio.

Labinski investitor je prije četiri godine u Krničkom portu uložio u izgradnju 17 stanova. Problem je nastao kada je po dovršetku zgrade dobio dopis o neispravnom priključku na vodu.

‘Dovoljan pritisak vode ima, ali nema protok vode. Čitava zgrada je prikopčana na pola cola, a to vam je 13 milimetara. Ne može biti 13 milimetara, to vam je otprilike za jedan stan, maksimalno dva, a ovdje je 17 stanova’, pojasnio je Željko Duić.

I iako mu je Vodovod ispočetka obećao prenamjenu, obećanje nije ispunio. Stanovi su prazni i ne mogu u prodaju.

‘Ne mogu prodavati jer ne mogu ljude dovoditi u zabludu. Vode ima koliko im’, kaže Duić.

U cijelom tom nesretnom slučaju odlučio je napraviti nešto dobro. Stanove će, onima kojima je to najpotrebnije, dodijeliti potpuno besplatno.

‘Tko god hoće, neka me nazove i dobit će apartman. Hoće li stanovati ili ljetovati. U ovoj krizi kad niko nema ništa bar se mogu igrati s tim da mogu ljudima omogućiti da nešto dobro vide’, kaže Duić.

Ponuda ostaje otvorena do daljnjega. Jedini problem novim stanarima bit će dogovor oko redoslijeda tuširanja. No to i nije neki problem uzmemo li u obzir da će odmarati svega 20-ak metara od mora. Baš kao što to čini lokalni ribar koji ne skriva zadovoljstvo i kojem se otkako ima krov nad glavom promijenio pogled na svijet.

Dnevnik.hr/Informer.ba