BiH Udarno Vijesti

Noćna autobuska linija u Sarajevu od 13. januara

Na poziv direktora GRAS-a, Harisa Kadića, predstavnici Naše stranke su na danas održanom sastanku postigli dogovor o uvođenju cijelonoćne autobusne linije, koja bi od petka, 13. januara prevozila građanke i građane Sarajeva na dionici Vijećnica-Dobrinja-Aerodromsko naselje-Stup-Ilidža.

Na sastanku je takođe dogovoreno da opravdanost ove linije bude ispitana u narednom periodu, na osnovu čega će razmotriti njezino eventualno prilagođavanje potrebama stanovnika glavnog grada BiH.

Podsjećamo, krajem 2011. Naši mladi organizirali su potpisivanje peticije za uvođenje noćne linije u Sarajevu, tokom koje je skupljeno više od 1600 potpisa. Imajući u vidu činjenicu da posljednji tramvaj sa Čaršije za remizu polazi u ponoć, a posljednji trolejbus sa Trga Austrije u 23 i 30, a da se autobuski saobraćaj obustavlja mnogo ranije, Forum mladih Naše stranke odlučio je pokrenuti akciju koju je, između ostalog, svojim potpisom podržao i direktor GRAS-a lično.

Inicijativa mladih okupljenih u Našoj stranci pokazala je njihovu odlučnost da se uključe u rješavanje problema svojih sugrađana. “Ovakav postupak motivirajući je za mlade ljude i šalje im poruku da se stvari mogu mijenjati uz malo truda, rada i volje. Ovo je pokazatelj kako se stvari mogu pokrenuti s mrtve tačke ako se ponude konkretna rješenja”, poručuje Arijana Aganović ispred Foruma mladih Naše stranke.

 

Informer.ba