Izdvojeno Region Video Vijesti

Novi Sad: Državljanin BiH među poginulima, policija uhapsila vlasnika i zakupce diskoteke

Policija je uhapsila vlasnika i zakupce diskoteke “Kontrast” u kojoj je noćas u požaru stradalo šestoro lica, saopšteno je iz novosadske Policijske uprave.

Državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28) je među poginulima.

Vlasnik diskoteke Alojz G. (68) i zakupci Slaviša S. (46) i Dejan R. (36) sumnjiče se teško djelo protiv opšte sigurnosti, jer nisu sproveli zakonske mjere zaštite od požara.

Njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a zatim će biti privedeni na saslušanje istražnom sudiji Osnovnog suda u Novom Sadu.

Policija navodi da nastavlja intenzivan rad na utvrđivanju činjenica i rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja.

Do požara u diskoteci “Kontrast” došlo je noćas oko 2.00 časa, a uzrok su najvjerovatnije neispravne električne instalacije ispod bine.

“Te instalacije su izolovane, tako da će stručna ekspertiza utvrditi da li su one zaista i uzrok požara”, rekla je Ana Stamenić, dežurni istražni sudija novosadskog Osnovnog suda.

U požaru su stradali Marko Pavlović /29/ iz Kragujevca, Milena Dalmacija /28/ iz Futoga, Renato Vuković /21/ iz Kikinde, Marina Aničić /25/ iz Čuruga, Zoran Ignjatović /28/  i Tamara Miladinović /25/, oboje iz Novog Sada, dok su četiri lica lakše povrijeđena.

U trenutku izbijanja požara u diskoteci “Kontrast” bilo je oko 350 osoba.

Novi Sad: Šestoro mladih poginulo u požaru u diskoteci

 

Srna/Informer.ba