Region Vijesti

Novi Sad: Plinska boca raznijela stan

U novosadskoj Radničkoj ulici broj 19, na 13. spratu iza ponoći eksplodirala je butan-boca, čija je razorna detonacija potpuno demolirala i praktično spojila tri stana, a čudo je da u ovoj eksploziji nije bilo žrtava.

Do stravične eksplozije došlo je u noći između ponedjeljka i utorka, 25. na 26. jul, u stanu Marija Jerkana, a osim tog stana detonacija je na istom spratu demolirala i stanove Aleksandra Jokanovića i Desanke Olah.

Jerkan je ispričao, da je sa suprugom gledao televizijski program do iza ponoći, nakon čega je legao da spava i čuo šištanje, potom vidio plamen ispod vrata i onda čuo strahovit prasak.

Nismo uopšte bili svjesni šta se dešava. U trenutku smo bili u oblaku dima i prašine. Tek poslije nekoliko sekundi shvatili smo da su nam se u stanu srušili zidovi i da je do eksplozije došlo od gasa koji je iscurio iz plinske boce u šporetu. Nekako sam uspio da dođem do boce, zategnem ventil na njoj i iznesem je iz stana da ne bi došlo do još jedne eksplozije“, ispričao je lokalnim novosadskim medijima Mario Jerkan, koji je zadobio opekotine po rukama.

Aleksandar Jokanović je ispričao da je njega i suprugu Tanju probudio prasak, a kada se digao iz kreveta vidio je nestvaran prizor – srušen zid i komšije kako u šoku gase vatru.

Vatra i udar eksplozije su se kroz stan Jerkanovih, kao i na komšijske stanove širili na gotovo nemoguć način.Tako su, na primjer, tepisi u njihovoj dnevnoj sobi potpuno istopljeni i spaljeni dok kreveti, bijela tehnika i ostali delovi nameštaja u istoj prostoriji nisu oštećeni.

Slično je bilo i u druga dva stana, u kojim je eksplozija srušila zidove, a regali, stolići i stakleni dijelovi su ostali potpuno netaknuti.

Policija i vatrogasci, koji su brzo došli na mjesto eksplozije, složili su se da je samo velika sreća što niko nije povrijeđen prilikom eksplozije butan-boce, dok putanju širenja eksplozije po stanovima nikako nisu mogli utvrditi.

 

Srna/Informer.ba