Izdvojeno Region Vijesti

Novi Sad: Razbijen lanac elitne prostitucije

Srpska policija uhapsila je devet osoba, uglavnom recepcionara i konobara hotela Park u Novom Sadu. Terete se za učestvovanje u organiziranom lancu elitne prostitucije. Još nije poznato jesu li za prostituciju znali uprava hotela i vlasnik Bate Butorović.

Policija je privela i pet prostitutki u dobi od 20 do 35 godina. Izvor srpskog Pressa tvrdi da se radi o isključivo lijepim i njegovanim djevojkama. Privedene djevojke su iz Novog Sada, Beograda i Novog Bečaja, a jedna je državljanka BiH.

Jedna od njih je udana, majka dvoje djece. To nisu neke uličarke i skoro sve imaju i neka ‘poštena’ zanimanja. U početku su negirale da su se bavile prostitucijom, ali kada im je predočeno kada su bile u hotelu, u kojoj sobi, na čiji poziv su došle i kada su i sa koliko novca otišle, ništa im nije preostalo nego da sve priznaju“, tvrdi Pressov izvor iz policije. Prostitutke su nakon saslušanja puštene kući.

Najjeftinija usluga prostitutki u hotelu “Park” bila je 150 eura. Uhapšeni zaposlenici hotela u džep su stavljali 20 posto. Akcija protiv prostitucije u Novom Sadu započela je još u aprilu prošle godine, kada je uhapšen novosadski svodnik B.R., inače vlasnik jednog ugostiteljskog objekta u Vojvodini.

 

Informer.ba